Hoe Altcoins te kopen: stap voor stap

Het kopen van veel altcoins vereist slechts een paar stappen dan het kopen van bitcoin. In dit artikel raden we aan om BTC te kopen en BTC te verhandelen voor de gewenste altcoin. Veel, zo niet de meeste altcoins, moeten worden gecombineerd met BTC op een van de beurzen. U hoeft echter geen crypto’s aan te schaffen via uitwisselingen. Crypto’s kunnen rechtstreeks bij een andere eigenaar of zonder recept (OTC) worden gekocht. We raden beginners aan om uitwisselingen te gebruiken ter bescherming tegen fraude.

Laten we ingaan op de acht stappen die je je glanzende nieuwe altcoins opleveren.

Stap 1: Bepaal het percentage van uw cryptoportfolio dat is gewijd aan altcoins

92% van de blockchain-projecten is mislukt en had een gemiddelde levensduur van 1,22 jaar. Dit zijn grimmige cijfers. Altcoins zijn riskant, maar dat betekent niet dat ze het niet waard zijn om in te investeren. Het kan handig zijn om uw portefeuille in risicolagen te verdelen, vooral als u van plan bent te speculeren op ongebruikelijke of niet-beproefde munten.

We raden u ten zeerste aan om een portfoliotracker aan te schaffen om uw munten bij te houden.

Stap 2: Onderzoek en vind de beste altcoin voor jou

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een altcoin. Wil je een gerenommeerde naam? Moet de altcoin uitsluitend een cryptocurrency zijn of kan de altcoin op een platform leven? Deze lijst kan eindeloos zijn, dus kijk door de top-altcoins, lees over verschillende altcoin-eigenschappen die je aanspreken en selecteer een crypto.

Een paar belangrijke punten waarmee u rekening moet houden voordat u zich vastlegt:

Werkt de officiële website nog steeds en leeft de subreddit van de altcoin?

Is er voldoende volume op ten minste één beurs om de aankoop te rechtvaardigen?

Wordt de altcoin ondersteund door de portemonnee die je hebt of heb je een nieuwe cryptocurrency-portemonnee nodig?

Kun je echt geld verdienen met de crypto?

Stap 3: Fiat-geld naar digitaal geld (of koop BTC)

De meeste altcoins kunnen niet met USD worden gekocht. Dat betekent dat u BTC verkopen en BTC kopen en die voor de altcoin van uw voorkeur op de juiste beurs wilt ruilen.

Bij sommige beurzen kunt u BTC rechtstreeks op de beurs kopen met een creditcard. Dit is een makkelijke manier om te beginnen. Het is goed om een BTC-portemonnee en een aparte portemonnee voor je altcoins te hebben (die we later zullen behandelen).